Heartlessness Exhibition: Western Left’s Revisionism of Small People’s Histories

You may also like...

3 Responses

 1. Vatroslav says:

  Sjajan članak!
  Nisam ni znao da se sve ovo događalo u ratu:
  “UN troops in Bosnia collaborated systematically with Ratko Mladic’s forces, helping them murder the Bosnian Deputy Prime Minister in 1993; British troops in Central Bosnia killed dozens of Croat troops[11] and in his memoir of the conflict British Major Vaughan Kent-Payne describes beating up a Croat soldier.[12] UN forces drove the Bosnian Army from Mt. Igman in the autumn of 1994, using rocket launchers to destroy its trenches. Most notoriously, the West maintained an arms embargo against Bosnia which the British and French, though not the Americans, enforced rigorously to the bitter end.”
  Očekujem istovjetni članak koji bi prikazivao desničarski rakurs na 90-te.
  Mnogi na ljevici podržavaju i Sjevernu Koreju, i to bi bilo smiješno da nije žalosno: https://www.youtube.com/watch?v=zq_kTrbtQpo.
  Podržavanje naroda bez države je svakako pozitivna stvar. Samo logika ljevičara, koje si ti navodio u ovom tekstu, nije bila dosljedna, podržavati Kurde i Palestince može jedino dovesti do podržavanja Hrvata ili Bosanaca. S time da nije ni naša, naše vlade i drugih pripadnika organiziranog kriminala, vanjskopolitička pozicija dosljednja. Vanjska politika Hrvatske bi trebala biti aktivistička u podržavanju malih naroda, no , kao što znamo, daleko je od toga.
  Također kada se već spominje Marx, valja istaknuti onu, toliko puta ponavljanu mantru, da se socijalizam trebao dogoditi u visokorazvijenim zemljama, ne u nekoj Jugoslaviji ili Rusiji. Usto, prvo se trebalo ostvariti nacionalno oslobođenje, zatim ono socijalno, dakle multinacionalna socijalistička država je oksimoron. A i Tito je baš ispao govno.
  Žalosno je da danas hrvatska ljevica i dalje gaji, i goji, jugoslavenstvo. Navedeno je žalosno radi toga što je jugoslavenstvo nespojivo sa socijalizmom. Osim toga ideja Jugoslavije je tvorevina Crkve, Strossmayer i ilirci, tako da jugoslavenstvo kao takvo nema nikakve veze s ljevicom. Osim toga samo valja imenovati Kraljevinu Jugoslaviju.
  Bilo bi kul ako bi Kali Tribune imao neke članke o ilirskom pokretu. Mislim da se među ilircima krije mnogo toga zanimljivoga.

  • Malić says:

   Ne znam za tu informaciju o Mladiću koju Hoare spominje, ali vjerojatno ima dokaze za nju s obzirom na to da je ostatak vrhunski argumentiran. Naša ljevica su u osnovi jugoslavenski nacionalisti. Ideja Jugoslavije nije tvorevina Crkve, Stross je bio po mnogim pitanjima outsider. U osvit osnivanja prve Jugoslavije, Crkva je uglavnom držala pro austrijsku poziciju. Osim toga Jugoslavija je uvijek bila različita stvar za različite ljude.

 2. Vatroslav says:

  “Osim toga Jugoslavija je uvijek bila različita stvar za različite ljude” to je istina i zato nije ni imala ikakvu “bivstvujuću puninu”, stvaran i postojeći razlog (i sadržaj), da uopće postoji, njezin raspad je bio potpuno uzročno-posljedičan.
  Možda sam previše poistovjetio ilirstvo i jugoslavenstvo, iako smatram da je klica jugoslavenstva, nedovjbeno, ilirstvo.
  Crkvi je odgovaralo stvaranje zejdničkog standardnog jezika na ovim prostorima kako bi mogla lakše tiskati i distribuirati knjige. Možda se ova misao čini prebanalnom, no Crkva je, recimo, uvijek stvarala zakedničke standardne jezike, na primjeru Južne Amerike se to najbolje ogledava. Quechua i Aymara jezike su standardizirali katolički svećenici, da mogu širit vjerske knjige na jedinstvenom idiomu, a ne na desetke narječja, a neki jezikoslovci tvrde i jezika.
  U tom smislu se ogledava polukolonijalni status nas, koj ima mnogo dodirnica s narodima Trećeg svijeta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *